loparnas-vanner.logga-ny-header

Terräng SM”SM i terränglöpning – första den genomfördes lördagen på Grimstafältert, Vällingby.  LV:s tält sattes upp tidigt och var det enda tältet. Det regnade ymnigt och förvandlade hela området till lera. Väldigt skönt för våra löpare att krypa in, förvara sina väskor, fika, ta en macka. Klart populäraste platsen. Framför tältet står två av dagens 4 värdar – Rolle och Lasse (Lasse som tävlade 8 km också med äran).
Våra två damer i K50 tävlade med suveränt resultat: Åsa Synnerholm (tv) erövrade en 3:e plats (brons) och debutanten Anna Spjut tog en kanonbra 4:e plats.
Våra två 15-åringar kämpade bra i tuff konkurrens på 4 km. Michael Negassi (th) tog sig in på en 12:e plats-väldigt lovande av vår debutant.
I herrarnas seniorklass debuterade Habtom Asgede på 4km. På grund av många anmälda fick Habton löpa i första heatet där han for iväg i ursinnig fart i täten, tröttnade lite men, kom igen med en rasande spurt som resulterade i en 3:e plats i loppet.
Söndag 25/10 fortsätter SM med Getacher och Habtmariam på 10km, Michael Mulgeta P19 på 6 km, Musie Araya på 8 km. Där tyvärr Michael och Musie fick bryta av olika problem.
Getacher och Habtmariam gjorde en stark insats i sitt heat.
Tack alla fina värdar som ställde upp och höll ställningarna i tältet.

Share this post